The Front Entrance: Before and After

In regards to houses and landscaping, the front door and the experience from parking area to that door always plays a major role in every landscape design.

Above is a before picture of a landscape project we are currently working on.  As you can see the current situation isn’t very welcoming or accommodating for multiple guests.  Also, the walk was constructed out of natural fieldstone with large gaps in between and really uneven.  Besides creating a new entrance that would welcome guests, the goal was to create a safer walk that was wide enough so two people could walk side by side to the front door.

Here are a couple after photo’s of the new design.  A epay deck that is generous enough for some chairs or benches is surrounded by a fieldstone seating wall capped in bluestone.  A new granite slab walkway bring people from the parking area to the front door.

Share this:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Richard Schipul
Richard Schipul

For the last 30 years, I have owned the landscape company Designing Eden LLC based in New Milford, CT. We offer landscape designs, landscape installations and garden maintenance services in Fairfield and Litchfield County Connecticut. I am currently the only Nationally Certified Landscape Designer in Litchfield County and sit on the board of the Association of Professional Landscape Designers and Mad Gardeners.

RECENT POSTS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *